Projekt “POP UP ruralni društveno inovativni hubovi”

Datum objave:
3.6.2018
Kategorija:
Vijest
Projekt “POP UP ruralni društveno inovativni hubovi”
No items found.

PROJEKT POP-UP RURALNI DRUŠTVENO-INOVATIVNI HUBOVI NA VISU U sklopu projekta «POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi» na  Visu  održana  šestodnevna edukacija s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva iz lokalnih zajednica obuhvaćenih projektom. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda . Nositelj projekta je  LAG Međimurski doli i bregi kao nositeljem projekta, a  partneri LAG Škoji je partner ACT Grupoa iz Čakovca, Visokio gospodarsko učilište iz Križevaca, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina i Veleučilište  VERN iz Zagreba.

Ukupna vrijednost projekta je 1.194.848,89 HRK pri čemu je 85% ukupnih prihvatljivih troškova sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda Projekt kroz suradnju visokoobrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva, studenata i lokalnog stanovništva u konkretnim ruralnim za.jednicama Međimurske županije (općina Štrigova i općina Mala Subotica) te Splitsko-dalmatinske županije (otok Vis) razvija, testira i validira inkluzivni i participativni program društveno-korisnog učenja u području održivog ruralnog razvoja te inicira i daje podršku novim i postojećim društveno-inovativnim mikropoduzetničkim pothvatima.

Cilj održane edukacije je osposobljavanje zaposlenika/članova organizacija civilnog društva iz područja ruralnog razvoja i (mikro)poduzetništva, marketinga mikropoduzetničkih pothvata, za rad sa studentima kroz programe društveno-korisnog učenja, za izradu i provedbu volonterskih programa u lokalnim zajednicama kroz radionice, vježbe, terensku i praktičnu nastavu te prezentaciju primjera dobre prakse. U okviru terenske nastave sudionike je ugostio gospodin Nebojša Božanić u Komiži koji je ostvario respektabilan uspjeh sa svojim OPG-om koji se bavi ekološkim uzgojem i preradom rogača do finalnog proizvoda – brašna. Njegovo brašno od rogača nalazi se na policama trgovačkog lanca DM.

Organiziran je i posjet poljoprivrednoj zadruzi Komiža gdje je sudionicima objašnjen proces otkupa, prerade i prodaje rogača i brašna od rogača. Projekt će trajati 24 mjeseca, od 19. ožujka 2018. do 19. ožujka 2020. godine, a sljedeći tjedan aktivnosti seli u Krapinske Toplice gdje će se održati iduća edukacija s ciljem jačanja kapaciteta studenata za rad u lokalnim zajednicama na kojoj će također sudjelovati i LAG Ško O daljnjim aktivnostima projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi obavještavat ćemo na našim stranicama

Pogledaj ostale vijesti