Održana završna konferencija projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi

Datum objave:
16.3.2020
Kategorija:
Vijest
Održana završna konferencija projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi
No items found.

U četvrtak, 12.03.2020. u Lopatincu (Međimurje) održana je završna konferencija projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi. Pod domaćinstvom nositelja projekta, LAG-a Međimurski doli i bregi, na završnom druženju okupili su se predstavnici projektnih partnera – LAG-a Škoji, ACT grupe iz Čakovca, Veleučilišta VERN iz Zagreba, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te studenti partnerskih visokoobrazovnih ustanova, predstavnici organizacija civilnog društva uključenih u projekt i korisnici iz lokalne zajednice.

Voditelj projekta Ivan Sever predstavio je projekt, provedene aktivnosti i rezultate te svim uključenima dodijelio certifikate za sudjelovanje u provedbi pop-up hubova.

Provedba projekta trajala je od 19. ožujka 2018., a završava 18. ožujka 2020. godine. U dvije godine provedbe održano je 10 pop-up ruralnih hubova na područjima ciljanih lokalnih zajednica – Štrigove, Male Subotice i otoka Visa, educirano je 12 predstavnika lokalnih organizacija civilnog društva koji su kasnije i sudjelovali u organizaciji hubova, u projekt je uključen 31 student i 10 alumnija, a čak 32 poduzetnička projekta iz lokalnih zajednica dobila su mentorsku podršku kroz projekt.

Na otoku Visu od 27.05. do 01.06.2018. godine organizirane su edukacije za predstavnike organizacija civilnog društva iz Međimurja i s otoka Visa o ruralnom razvoju i (miko)poduzetništvu, marketingu poduzetničkih pothvata, programima društveno-korisnog učenja i provedbi volonterskih programa. Tijekom 2019. godine održana su 3 ciklusa pop-up hubova na kojima je pružena mentorska podrška za 9 poduzetničkih projekata.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi je prijavljen u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu progrma društveno korisnog učenja”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK.

Pogledaj ostale vijesti