POP UP HUBS _održana nova edukacija

Datum objave:
13.6.2018
Kategorija:
Vijest
POP UP HUBS _održana nova edukacija
No items found.

Nakon tjedna edukacija na Visu, projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi svoje aktivnosti preselio je prošli tjedan u Krapinske Toplice gdje je održana šestodnevna edukacija s ciljem osposobljavanje studenata s partnerskih visokoobrazovnih ustanova za rad u lokalnim zajednicama. Studenti Veleučilišta VERN, Fakulteta organizacije i informatike te Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima sudjelovali su od 05.06. – 10.06. u edukacijama i radionicama na teme društvenih inovacija i društvene ekonomije, marketinga (mikro)poduzetničkih pothvata, mentorskih programa u lokalnim zajednicama, poduzetništva i razvoja poslovnih modela te tako stekli znanja koja će kasnije primjenjivati kroz pop-up ruralne hubove na korist lokalnih zajednica iz kojih dolaze.

Mobilni pop-up ruralni hubovi su model društveno-korisnog učenja koji funkcionira kao povremeno događanje u lokalnoj zajednici, u okviru djelovanja organizacija civilnog društva, na koje se pozivaju svi zainteresirani nositelji razvojnih inicijativa i projekata kako bi ih educirani studenti usmjeravali za pokretanje i/ili razvoj poduzetničkih pothvata i drugih razvojnih inicijativa. Nakon završenih edukacija zaposlenika/članova organizacija civilnog društva i studenata, slijedi razvoj metodologije i modela pop-up ruralnih hubova za društvene inovacije i (mikro)poduzetništvo, a na jesen kreće i testiranje metodologije i modela u lokalnim zajednicama zahvaćenim projektom, općinama Mala Subotica i Štrigova te na otoku Visu.

Podsjetimo, LAG Škoji provodi projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativno hubovi  zajednički s nositeljem projekta LAG-om Međimurski doli i bregi  i partnerima ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina. Projekt je odobren u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja” koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK. Provedba projekta počela je 19. ožujka 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca.

Pogledaj ostale vijesti