Predstavljamo Priručnik o provedbi društveno-inovativnih hubova

Datum objave:
17.7.2020
Kategorija:
Vijest
Predstavljamo Priručnik o provedbi društveno-inovativnih hubova
No items found.

Projekt Pop-up Ruralni društveno-inovativni hubovi završen je nakon dvogodišnje provedbe u ožujku ove godine. Jedan od ključnih rezultata projekta koji će ostati i biti korišten i po završetku je priručnik o društveno-inovativnim hubovima koji je nastao kao rezultat provedbe projekta u dvjema specifičnim i potpuno različitim ruralnim sredinama u Hrvatskoj: u Međimurju i na otoku Visu. Cilj nam je bio kroz pilot projekt testirati mogućnost lokalnog razvoja kroz inovativnu metodologiju ruralnih hubova, a uz sudjelovanje lokalnih organizacija civilnog društva, studenata i njihovih mentora s visokoškolskih partnerskih ustanova te uz koordinaciju i podršku partnerskog tima. Kroz provedbu projekta je uz sudjelovanje svih spomenutih dionika kreiran i testiran jedinstveni model društveno-korisnog učenja. Metodologija provedbe društveno-inovativnih pop-up ruralnih hubova, na primjeru Međimurja i Visa, sa svim naučenim lekcijama sažeta je u PRIRUČNIKU koji možete preuzeti na stranici ovdje.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi je prijavljen u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Proveden je od strane nositelja projekta LAG-a Međimurski doli i bregi i partnera LAG-a Škoji, ACT Grupe iz Čakovca, Veleučilišta VERN iz Zagreba, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca te Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina.

Lokalne organizacije civilnog društva koje su bile uključene u projekt od njegovog početka su ZEO Nobilis, KUU Zvon Mala Subotica, Sport za sve Mala Subotica, Udruga žena Stanetinec, NK Sloga Štrigova, KUD Sv. Jeronim Štrigova za Međimurje i Plavi svijet Vis, Skupina mladih ispod Huma, Kazalište Besa i HVIDRA Vis za Vis. Također, u provedbu projekta su bili aktivno uključeni i studenti i alumniji Veleučilišta VERN iz Zagreba, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca te Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina, a potrebno je spomenuti i brojne korisnike ruralnih hubova koji su se uključivali i razvijali svoje projekte i inicijative iz lokalnih zajednica Međimurja i Visa.

Priručnik za ruralni razvoj pomoću mobilnih ruralnih hubova

Pogledaj ostale vijesti