Konferencija projekta O-kupi otok i Aromafest

Datum objave:
29.9.2023
Kategorija:
Vijest
Konferencija projekta O-kupi otok i Aromafest
No items found.

Od 3. - 4. listopada u organizaciji LAG-a Škoji na otoku Hvaru odvijat će se niz zanimljivih predavanja i radionica, okrugli stol i predstavljanje proizvodno-edukativnog centra u Vrisniku, a sve u sklopu konferencije projekta O-kupi otok i već četvrtog po redu Aromafesta.

Projekt O-kupi otok LAG Škoji kao glavni partner, zajedno s projektnim partnerima LAG-om Brač i LAG-om 5 provodi od srpnja 2022. godine s vizijom povezivanja otoka Brača, Korčule, Mljeta, Lastova, Hvara, Visa i Šolte i poluotoka Pelješca u jedinstvenu i brendiranu otočnu regiju koja formiranjem kratkih lanaca opskrbe kroz suradnju svih relevantnih dionika na sustavan, usklađen i promišljen način predstavlja otočne proizvode i vrijednosti svojim stanovnicima, posjetiteljima te svim ljubiteljima otoka i otočnih proizvoda. Želja nam je provedbom aktivnosti projekta jačati povezanost srednjodalmatinskih i južnodalmatinskih otoka kroz zajedničku promociju gastro-kulturnog nasljeđa, agrobioraznolikosti područja i potencijala partnerskih LAG-ova. Projekt će se provoditi do kraja godine no većina projektnih aktivnosti već je uspješno odrađena, o čemu će biti i govora na predstojećem događanju.

Dvodnevni program obuhvatit će predstavljanje ulaganja u mali proizvodno-edukativni centar koji započinje svoj život u slikopisnom Vrisniku, niz radionica otvorenih za javnost o načinima korištenja ljekovitog i aromatičnog bilja, koracima na putu do kvalitetnog lokalnog proizvoda, procesu koji prethodi dobivanju certifikata o zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti proizvoda i sl. Program će se odvijati na raznim lokacijama po otoku Hvaru – u prostoru PZ Vrisnik kao lokaciji ulaganja u proizvodno-edukativan centar, Vinogradarskom muzeju u Pitvama i u prostorima istaknutih OPG-ova koje ćemo posjetiti zajedno s brojnim najavljenim sudionicima s naših otoka i obuhvata projektnih partnera.

Detaljan program s informacijama o konferenciji, projektu, terminima i lokacijama događanja možete pronaći ispod teksta.

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

Pogledaj ostale vijesti