Kolačići

Da bi ova web stranica ispravno radila, ponekad na vaš uređaj postavljamo male datoteke podataka koje nazivamo kolačići. Većina velikih web stranica to također radi.

Što su kolačići?
Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web mjesto sprema na vaše računalo ili mobilni uređaj kad posjetite web mjesto. Omogućuje web mjestu da pamti vaše radnje i postavke (kao što su prijava, jezik, veličina fonta i ostale postavke prikaza) tijekom određenog vremena, tako da ih ne morate stalno ponavljati kad se vratite na web mjesto ili pregledavanje s jedne stranice na drugu.

Kako koristimo kolačiće?
Prilagodite ovaj dio stranice prema vašim potrebama. Objasnite koje kolačiće koristite na običnom jeziku bez žargona.
Posebno:
- njihovu svrhu i razlog zašto se koriste (npr. pamćenje korisničkih radnji radi prepoznavanja korisnika radi internetskog oglašavanja u ponašanju)
- ako su bitni za rad web stranice ili određene funkcije ili ako žele poboljšati njezino djelovanje
- vrste korištenih kolačića (npr. sesijske ili trajne, prve ili treće strane)
- koji kontrolira / pristupa informacijama o kolačićima (web stranica ili treća strana)
- da se kolačić neće koristiti u bilo koju drugu svrhu osim one koja je navedena
- kako se pristanak može povući.

Primjer:
Neke naše stranice koriste kolačiće za pamćenje:vaše postavke prikaza, poput postavki kontrastne boje ili veličine fonta
ako ste već odgovorili na pop-up anketu koja vas pita je li sadržaj bio koristan ili ne (tako da vas više neće pitati)
ako ste pristali (ili ne) na našu upotrebu kolačića na ovoj web stranici

Također, neki videozapisi ugrađeni u naše stranice koriste kolačić za anonimno prikupljanje statističkih podataka o tome kako ste stigli i koje videozapise ste posjetili.Omogućivanje ovih kolačića nije strogo potrebno za web mjesto, ali će vam pružiti bolje iskustvo pregledavanja. Možete izbrisati ili blokirati ove kolačiće, ali ako to učinite, neke značajke ove web stranice možda neće raditi kako treba.

Podaci vezani za kolačiće ne koriste se za vašu osobnu identifikaciju, a podaci o obrascima u potpunosti su pod našom kontrolom. Ovi se kolačići ne upotrebljavaju u druge svrhe osim ovdje opisanih.

Kako kontrolirati kolačiće
Možete kontrolirati i / ili izbrisati kolačiće po svojoj želji - za detalje pogledajte aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na vašem računalu i možete postaviti većinu preglednika kako se spriječi njihovo postavljanje. Ako to učinite, možda ćete morati ručno prilagoditi neke postavke prilikom svakog posjeta web mjestu, a neke usluge i funkcije možda neće raditi.