INTERAKTIVNI SKUP „ZAŠTIĆENE OZNAKE KVALITETE I MOGUĆNOSTI OZNAČAVANJA I ZAŠTITE VIŠKOG LIMUNA“

Datum objave:
12.10.2021
Kategorija:
Vijest
 INTERAKTIVNI SKUP „ZAŠTIĆENE OZNAKE KVALITETE I MOGUĆNOSTI OZNAČAVANJA I ZAŠTITE VIŠKOG LIMUNA“
No items found.

Jedna od razvojnih prilika LAG-a Škoji je proizvodnja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda visoke dodane vrijednosti pri čemu  prepoznatljivost i kvaliteta naših agruma, a posebice limuna uzgojenih na  otoku Visu,  predstavljaju značajan razvojni potencijal.

 

Proizvođači viškog limuna su, uz  tehničku podršku LAG-a Škoji i potporu Grada Visa, osnovali  Udrugu proizvođača viškog limuna kako bi viški limun zaštitili oznakom kvalitete te su započete pripremne radnje i inicijalna istraživanja za pripremu specifikacije.

 

Kako bi proizvođači zajednički raspravili o potrebi i mogućnostima zaštite viškog limuna oznakom kvalitete, u sklopu ovogodišnjeg AROMA festa u Komiži se organizira interaktivni  skup „Zaštićene oznake kvalitete i  mogućnosti označavanja i zaštite viškog limuna“.

 

Skup će se održati u srijedu, 13.listopada 2021. s početkom u 10:00 sati u prostoru KC Ivan Vitić u Komiži.

 

Skup će otvoriti predstavnici LAG-a Škoji te ukratko predstaviti stanje provedbe Lokalne razvojne strategije i rezultate prethodnih natječaja LAG-a te izložiti mogućnosti ulaganja u nove nasade agruma i modernizaciju malih poljoprivrednih gospodarstva koji se bave uzgojem agruma putem tipa operacije 1.1.4  „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva“ iz Lokalne  razvojne strategije LAG-a Škoji.

 

Dr. sc. Ivica Ljubenkov održat će predavanje “Oznake prehrambenih proizvoda zaštićenim nazivima“ kojim će prisutne upoznati s postojećim zaštićenim oznakama kvalitete i postupkom certificiranja, a Nebojša Božanić iz Udruge Komiški rogač predstavit će iskustva u postupku registracije komiškog rogača zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla.

 

Po završetku izlaganja planirana je rasprava kako bi se definirali daljnji koraci u postupku izrade specifikacije.

 

Na sljedećoj poveznici možete pristupiti Facebook eventu na našoj stranici.

Pogledaj ostale vijesti