ODRŽIVI OKOLIŠNI RESURSI LAG-a ŠKOJI U FUNKCIJI OSTVARENJA OTOČNE SAMODOSTATNOSTI

Datum objave:
19.9.2022
Kategorija:
Vijest
ODRŽIVI OKOLIŠNI RESURSI LAG-a ŠKOJI U FUNKCIJI OSTVARENJA OTOČNE SAMODOSTATNOSTI
No items found.

Povezane vijesti

Trenutno nema povezanih vijesti.
Nema povezanih vijesti.

LAG Škoji je u postupku izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Škoji za razdoblje2023.-2027. koja predstavlja temeljni operativni dokument za financiranje projekta na području otoka Hvara, Visa i Šolte putem LEADER/CLLD mjere iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Iako smo u programskom razdoblju 2014.-2020. i prijelaznom razdoblju 2021.-2022.bili usmjereni na financiranje male ruralne infrastrukture i projekte malih poljoprivrednih gospodarstava, novo programsko razdoblje donosi novosti u prihvatljivim ulaganjima u sklopu LEADER mjere što nam omogućuje pružanje adekvatnijeg odgovora na lokalne razvojne potrebe.

U postupku analize obilježja područja obuhvata LAG-a Škoji, voda, vodene površine, tlo i plodne otočne površine prepoznati su kao okolišni resursi čija su revitalizacija, očuvanje i adekvatno korištenje neophodni za sadašnju i buduću otočnu samodostatnost u pogledu proizvodnje hrane, opskrbe vodom i energijom.

Kako bismo što bolje postavili provedbeni okvir za Programsko razdoblje 2023.-2027., dana 20. rujna 2022. u Grohotama organiziramo radionicu na temu: „Održivi okolišni resursi LAG-a Škoji u funkciji ostvarenja otočne samodostatnosti  - mogućnosti i potrebe ulaganja kroz LRS LAG-a Škoji 2023-2027” koja će se održati u Domu kulture s početkom u 11 sati.

Temeljna svrha radionice bit će usmjerena ka uspostavi, osmišljavanju i kreiranju intervencija (budućih LAG natječaja) u sklopu LRS LAG-a Škoji za razdoblje 2023.-2027., s primarnim naglaskom na potencijalne aktivnosti i ulaganja u revitalizaciju i ponovno korištenje prirodnih okolišnih resursa, a posebice vode na otocima, u gospodarske i društveno korisne svrhe.  

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže kako bi svojim učešćem dali doprinos na ovoj važnoj temi.

Veselimo se vašem dolasku!

Pogledaj ostale vijesti