Jeste li zatražili svoju e-poljoprivrednu iskaznicu?

Datum objave:
13.5.2020
Kategorija:
Vijest
Jeste li zatražili svoju e-poljoprivrednu iskaznicu?
No items found.

Povezane vijesti

Trenutno nema povezanih vijesti.
Nema povezanih vijesti.

Od ožujka ove godine svaki poljoprivrednik u Hrvatskoj može zatražiti elektroničku poljoprivrednu iskaznicu (ePI) koja će zamijeniti sve postojeće kartice koje su poljoprivrednici do sada koristili – tzv. Zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za korištenje sredstava za zaštitu bilja.

Prva pogodnost koju iskaznica donosi za poljoprivrednike je potpuno elektroničko podnošenje zahtjeva za potporu u AGRONET-u. Zahvaljujući njoj rasteretit će se administrativni sustav Agencije za plaćanja te ubrzati obrada i isplata potpora.

Poljoprivredna iskaznica

Zahtjev za izdavanje ePI poljoprivrednici podnose u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR). Za podnošenje zahtjeva, koji se ispunjava u elektroničkoj formi,  nužna je osobna iskaznica, OIB, e-mail i kontakt broj mobitela nositelja poljoprivrednog gospodarstva. Prvo izdavanje iskaznice je besplatno za nositelja (odgovornu osobu) poljoprivrednog gospodarstva.

ePI se može koristiti i za pristup sustavu e-Građani radi korištenja digitalnih usluga, npr. dohvaćanje dokumenata (domovnica, rodni list, potvrde o prebivalištu, …), za usluge HZMO-a, HZZO-a i porezne prijave.

Više o elektroničkoj poljoprivrednoj iskaznici možete pronaći ovdje.

Pogledaj ostale vijesti