Ažurirani rezultati ankete "Poljoprivreda u Starogradskom polju"

Datum objave:
22.1.2020
Kategorija:
Vijest
Ažurirani rezultati ankete "Poljoprivreda u Starogradskom polju"
No items found.

Povezane vijesti

Trenutno nema povezanih vijesti.
Nema povezanih vijesti.

Osobitost našeg LAG-a predstavlja visoko vrijedna biološka raznolikost,  prirodna baština  uvrštena u međunarodnu mrežu  NATURA 2000 te bogata kulturna baština.  Kao  posebna i vrijedna specifičnost ističe se  Starogradsko polje koje je najbolje očuvan grčki katastar antičkog doba na Sredozemlju. Njegova osnovna struktura zadana grčkom parcelizacijom prije 2400 godina ostala je gotovo netaknuta od antike do danas. Starogradsko polje je najveće i najplodnije polje na jadranskim otocima, koje je kroz povijest zadržalo poljoprivrednu namjenu, bez većih suvremenih gradnji koje bi ugrozile izvornu sliku.

U cilju boljeg upravljanja Starogradskim poljem, koje se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine, udruge ECO HVAR (član LAG-a Škoji) i  LAG Škoji, u suradnji s Agencijom za upravljanje Starogradskim poljem, provode anketiranje poljoprivrednika Starogradskog polja. Iz dosad provedenih anketa, zaključujemo da je dosta veliki broj onih koji koriste neku vrstu pesticida te da većina poljoprivrednika smatra da je Polje u većem dijelu zapušteno i da su loše riješeni prilazi i infrastruktura.

Ažurirane rezultate provedene ankete i informacije o nuspojavama pesticida koji se koriste u Starogradskom polju možete pronaći u prilozima ispod teksta.

Zahvaljujemo svima koji su ispunili anketu do sada. Ako još niste, a želite pomoći našim istraživanjima, molimo Vas da zatražite obrazac putem e-maila na adresu: contact@eco-hvar.com ili na: info@lag-skoji.hr.

Pogledaj ostale vijesti