OPG ZLENDIĆ IVO - Sadnja maslina i modernizacija OPG-a Zlendić Ivo

Datum objave:
2.2.2021
Odabrani projekt proizišao iz:
I. Natječaj LAG-a Škoji za T.O. 1.1.4 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
OPG ZLENDIĆ IVO - Sadnja maslina i modernizacija OPG-a Zlendić Ivo
No items found.

OPG Zlendić Ivo iz Gornjeg sela sa Šolte 01.02.2021. dobio je od Agencije za plaćanja Odluku o isplati zadnje rate za provedbu svog projekta "Sadnja maslina i modernizacija OPG-a Zlendić Ivo". Drugim riječima, nositelj OPG-a je u potpunosti proveo svoj projekt prijavljen na natječaj LAG-a Škoji za provedbu tipa operacije 1.1.4 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" po poslovnom planu koji je predao prilikom prijave na natječaj što je potvrdila i kontrola na terenu Agencije za plaćanja.

Ivo Zlendić OPG je preuzeo od svoje majke te je od 2017. godine nositelj OPG-a koji se bavi obrađivanjem maslinika i prodajom maslinova ulja.

S ciljem modernizacije opreme i povećanja proizvodnog kapaciteta, 15.000 EUR potpore iskoristio je za uređenje terena (uklanjanje raslinja, priprema terena) na koji je usadio 30 dvogodišnjih maslina levantinki, autohtone sorte otoka Šolte. Od mehanizacije nabavio je nove baterijske škare koje će mu olakšati rezidbu postojećih i novih maslina.

S proširenim nasadom maslina, OPG očekuje povećanje u prosječnom broju proizvedenih litara maslinovog ulja za otprilike 20%.

Pogledaj ostale odabrene projekte