OPG ZLATICA MARIĆ - Ulaganje u razvoj OPG-a Zlatica Marić

Datum objave:
1.10.2020
Odabrani projekt proizišao iz:
I. Natječaj LAG-a Škoji za T.O. 1.1.4 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
OPG ZLATICA MARIĆ - Ulaganje u razvoj OPG-a Zlatica Marić
No items found.

U rujnu 2020. godine OPG Zlatica Marić zaprimio je od APPRRR-a Odluku o isplati 2. rate potpore za provedbu projekta "Ulaganje u razvoj OPG-a Zlatica Marić" koji je prijavljen na prvi natječaj LAG-a Škoji iz 2018. godine za provedbu tipa operacije 1.1.4 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava". Tako je ulaganje OPG-a Zlatica Marić postalo prvi u potpunosti dovršen projekt financiran kroz natječaje LAG-a Škoji.

Time je završeno ulaganje vrijedno 15.000 EUR koje je OPG-u Zlatica Marić iz Vrisnika na otoku Hvaru omogućilo ostvarivanje 2 zadana cilja projekta: modernizaciju i/ili unapređenje procesa rada i poslovanja te povećanje proizvodnog kapaciteta kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog rezultata. Drugim riječima, potporom dodijeljenom kroz natječaj LAG-a Škoji, obitelj Marić je opremila svoje gospodarstvo novom mehanizacijom, pripremila teren za nove nasade i obogatila otok Hvar novim nasadima lavande i maslina.

Konkretno, dodijeljenu potporu OPG Zlatica Marić iskoristio je za:

  • nabavu tresačice za masline,
  • nabavu sjeckalice za masline,
  • nabavu baterijskih škara,
  • pripremu terena za frezanje te frezanje zemljišta,
  • nabavu sadnica i podizanje nasada lavande (1000 sadnica) i maslina (100 sadnica).

Gospođa Zlatica Marić čitav se svoj život bavila poljoprivrednom. Dugi niz godina njezin OPG, osnovan 2003. godine, bavi se uzgojem maslina i grožđa, a sve kroz ekološku proizvodnju te je i OPG upisan u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji od 2011. godine. Kompletan rad i uzgoj OPG-a Zlatice Marić usmjeren je na prirodan uzgoj i postizanje specifičnog, kvalitetnog proizvoda što potvrđuje i zlatna medalja za ekstra djevičansko maslinovo ulje ovog OPG-a na Oblica festu u Postirima.

Sin nositeljice OPG-a, Goran Marić planira nastaviti poslovanje OPG-a u budućnosti, a mi se nadamo da će potpora dodijeljena kroz natječaj LAG-a Škoji pomoći da se kvalitetan rad ovog OPG-a nastavi i u godinama koje dolaze te da ćemo, osim o maslinovom ulju, uskoro slušati i o kvalitetnom ulju od lavande obitelji Marić.

Pogledaj ostale odabrene projekte