OPG ROJNICA, KRISTIJAN ROJNICA - Modernizacija i povećanje EVPG OPG Rojnica

Datum objave:
19.12.2023
Odabrani projekt proizišao iz:
III. natječaj LAG-a Škoji za provedbu TO 1.1.4 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
OPG ROJNICA, KRISTIJAN ROJNICA - Modernizacija i povećanje EVPG OPG Rojnica
No items found.

OPG Rojnica iz Svirča sa otoka Hvara u potpunosti je proveo svoj projekt "Modernizacija i povećanje EVPG OPG Rojnica" prijavljen na III. natječaju LAG-a Škoji za provedbu tipa operacije 1.1.4 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" po poslovnom planu koji je predao prilikom prijave na natječaj, što je potvrdila i kontrola na terenu od strane zaposlenika LAG-a Škoji.

Kristijan Rojnica preuzeo je vođenje obiteljskog OPG-a, a uglavnom se bave pčelarstvom, vinogradarstvom i maslinarstvom.

Putem projekta nositelj je nabavio je dodatnu mehanizaciju -strojeve i opremu (2 motorne pile, motornu kosu, multimotor, kopačicu, akumulatorsku prskalicu, tresač maslina, električne škare s pilom) čime je smanjio utrošak vlastitog rada i modernizirao poljoprivrednu proizvodnju. Također je nabavljeno i 30 LR košnica za pčele i platforma za košnice. Nabavom košnica stvorit će se nove pčelinje zajednice te povećati ekonomska veličina poljoprivrednog gospodarstva.

Čestitamo Kristijanu Rojnici na uspješno provedenom projektu, a posebno nas raduje što se radi o mladoj svestranoj osobi koja se, između ostalog, bavi i poljoprivrednom djelatnošću!

 

Čestitamo nositelju projekta na uspješnoj provedbi!

Pogledaj ostale odabrene projekte