OPG MILATIĆ DINA - Ulaganje u razvoj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva

Datum objave:
28.11.2022
Odabrani projekt proizišao iz:
I. Natječaj LAG-a Škoji za T.O. 1.1.4 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
OPG MILATIĆ DINA - Ulaganje u razvoj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva
No items found.

OPG Milatić Dina je mali održivi OPG iz Svirča koji bavi se vinogradarstvom i maslinarstvom, poljoprivrednim granama koje su tradicionalno vezane sa kulturom i načinom života na otoku Hvaru. Prodaja proizvoda vrši ne na kućnom pragu, a dio proizvoda se zadržava za vlastite potrebe.

Cilj projekta bio je modernizacija OPG-a putem nabave opreme, a nabavljena je sljedeća oprema: baterijske škare, tresač maslina, motorna kosilica/trimer, prskalica leđna baterijska, motorna pila i dva rabljena motokultivatora.

Ulaganje vezano za povećanja proizvodnog kapaciteta odnosilo se na usluge rada bagera za poboljšanje kvalitete zemlje i poravnanje terena, nabava 750 sadnica vinove loze i nabava pocinčanih stubova za sadnice.

Nositeljica projekta je u potpunosti provela projekt "Ulaganje u razvoj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Milatić Dina"  prijavljen na natječaju LAG-a Škoji za provedbu tipa operacije 1.1.4 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" što je potvrdila i kontrola na terenu Agencije za plaćanja i isplaćen je ukupni iznos  potpore od 15.000,00 EUR.

Čestitamo na uspjehu!

Pogledaj ostale odabrene projekte