OPG MATKOVIĆ ANDRIJA - ulaganje u modernizaciju i razvoj malog OPG-a Matković Andrija

Datum objave:
24.6.2021
Odabrani projekt proizišao iz:
I. Natječaj LAG-a Škoji za T.O. 1.1.4 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
OPG MATKOVIĆ ANDRIJA - ulaganje u modernizaciju i razvoj malog OPG-a Matković Andrija
No items found.

OPG Andrija Matković upisan je u registar poljoprivrednih gospodarstava od 2003 godine. Orijentirani su na proizvodnju grožđa, maslina, voća i povrća. Posjeduju zemljište površine 2,61 ha na više lokacija u Vrbanju i Vrboskoj na otoku Hvaru. Proizvode prodaju na kućnom pragu i tržnici, a prodaju grožđa vrše i vinarijama ili zadrugama.

OPG je jedan od korisnika sredstava odobrenih putem natječaja LAG-a Škoji za tip operacije 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a cilj ulaganja dobijenih sredstava u opremu i mehanizaciju bio je modernizirati procese rada i poslovanja, čime bi se postigla znatno bolja konkurentnost na tržištu.

Dana 17.06.2021. obavljena je posjeta lokaciji ulaganja, jer je korisnik proveo aktivnosti iz Poslovnog plana i podnio Zahtjev za isplatu II rate. Nabavljena je sljedeća oprema: trimer, motokopačica, motokultivator, motorna prskalica, tresač maslina, električna muljača, košare za transport grožđa, agregat, motorna pila, stupovi, mreže i žice za ogradu nasada. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 15.000,00 EUR što je i visina potpore za navedeni tip operacije 1.1.4.

Vjerujemo da će ovo ulaganje doprinijeti ostvarenju postavljenih ciljeva, a gosp. Andriji i njegovoj obitelji želimo sreću u daljnjem radu!

Pogledaj ostale odabrene projekte