OPG KAŠTELANAC VICKO - Unaprjeđenje i modernizacija proizvodnih procesa na OPG-u Kaštelanac

Datum objave:
25.8.2021
Odabrani projekt proizišao iz:
I. Natječaj LAG-a Škoji za T.O. 1.1.4 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
OPG KAŠTELANAC VICKO - Unaprjeđenje i modernizacija proizvodnih procesa na OPG-u Kaštelanac
No items found.

U okviru natječaja LAG-a Škoji za tip operacije 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ izvršena je kontrola 18.08.2021. u OPG-u Kaštelanac Vicka. Posjetom lokaciji ulaganja utvrđeno je da je obitelj Kaštelanac projekt u potpunosti provela sukladno odobrenoj namjeni čime je ostvaren preduvjet za isplatu konačnog iznosa potpore.

OPG se nalazi na otoku Šolti u mjestu Gornje Selo i uglavnom se bavi proizvodnjom maslinovog ulja i vina, te u sklopu kuće, u konobi, otvorena je kušaonica vina. Vino se uglavnom proizvodi od autohtone šoltanske loze Dobričić te je označeno markicom vrhunskog vina sa kontroliranim zemljopisnim podrijetlom. Sva proizvedena maslinova ulja su u kategoriji ekstra djevičanskih, a proizvode se od sorti maslina oblica i šoltanki.

G.Kaštelanac se angažirao na revitalizaciji autohtone vinove loze Dobričić i jedan je od prvih šoltanskih poljoprivrednika koji podigao nove nasade ove vinove loze. Nabavom novih strojeva i opreme očekuje se da će se postići viša razina kvalitete proizvoda, a ujedno i povećati količina istih. To bi u konačnici dovelo do održivog i konkurentnog poslovanja OPG-a. Nabavljeni su: muljača s pumpom, filter pumpa, punilica za boce, inox fermentator, inox spremnik za vino, 2 hrastove barique bačve, freza s priključcima, električne škare, prskalica na kotačima, tresač za berbu maslina i drobilica za grane.

Vjerujemo da će OPG Kaštelanac Vicka i u buduće nizati samo uspjehe. Želimo im sreću!

Pogledaj ostale odabrene projekte