OPG GARSKI,ZUBČIĆ MARINKO - Modernizacija poslovanja, podizanje nasada povrća i povećanje pčelinjih zajednica na OPG-u

Datum objave:
12.1.2024
Odabrani projekt proizišao iz:
II. natječaj LAG-a Škoji za TO 1.1.4 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
OPG GARSKI,ZUBČIĆ MARINKO - Modernizacija poslovanja, podizanje nasada povrća i povećanje pčelinjih zajednica na OPG-u
No items found.

OPG Garski, Zupčić Marinko nalazi se u Visu i cjelokupna obitelj Zupčić uključena je u obradu zemljišta i proizvodnju poljoprivrednih proizvoda.  Uzgajaju lavandu, povrće, masline, te se bave i pčelarstvom, gdje posjeduju 20 pčelinjih zajednica. Cilj projekta bio je modernizacija i unaprjeđenje procesa rada što se postiglo nabavom opreme i mehanizacije, od kojih posebno ističemo nabavu i ugradnju sustava za navodnjavanje „kap na kap“  koji će uveliko olakšati uzgoj svih poljoprivrednih kultura. Nabavljeni su i priključci za traktor, kopačica, priključak za kosilicu, motorne pile, motorna kosa, dumper, zaštitna mreža i stubovi, kao i 5 novih košnica u kojima će nositelj projekta formirati novih 5 pčelinjih zajednica. Restrukturiran je i dio nasada, te je umjesto lavande posađeno povrće, a podignut je i novi nasad na kojem posađena artičoka.

Nositelj projekta ulaganjem se usmjerio na proizvodnju visoko kvalitetnog povrća, maslinovog ulja i meda, te lavande, a plasman proizvoda obzirom na veliku potražnju domaćih proizvoda, ne predstavlja problem. Time će poljoprivredno gospodarstvo ostvarivati veće prihode. Kupci proizvoda su uglavnom ugostiteljski objekti s otoka Visa i turisti koji su iznimno zainteresirani za domaće kvalitetne proizvode.

Posjetom ulaganja utvrđeno je da su sredstva iz natječaja LAG-a Škoji za pit operacije 1.1.4 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva" utrošena sukladno Poslovnom planu.

 

Čestitamo  na uspješnoj provedbi!

Pogledaj ostale odabrene projekte