OPĆINA JELSA - Šetnica na zapadnom dijelu obalnog pojasa u Jelsi

Datum objave:
31.10.2022
Odabrani projekt proizišao iz:
Natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.1 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“
OPĆINA JELSA - Šetnica na zapadnom dijelu obalnog pojasa u Jelsi
No items found.

Raduje nas što je još jedan projekt na otoku Hvaru uspješno proveden. Naime, dana 25.10.2022. godine zaposlenici LAG-a Škoji posjetili su izgrađenu šetnicu na zapadnom dijelu obalnog pojasa u Jelsi čija izgradnja je financirana putem natječaja LAG-a Škoji T.O. 2.1.1 - Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. Utvrđeno je da je ulaganje izvršeno na propisan način, a što je ujedno bio i posljednji preduvjet za isplatu završne rate.

Potreba za izgradnjom šetnice pojavila se  jer nije postojala odvojena staza za pješake i isti su se kretali na kolniku kojim prometuju motorna vozila. Provedbom projekta i izgradnjom pješačke staze podigla se razina sigurnosti svih sudionika u prometu.  

Nakon izrade elaborata urađeni su zemljani radovi – iskopi, betonski i armirano-betonski radovi i na koncu kamenorezački i radovi završnog oblaganja, gdje se vršila ugradnja kamenih klesaca u nadmorski dio prednjeg dijela obalnog zida, kao i ugradnja prirodnog lomljenog kamena na ploču šetnice.

Izgradnjom šetnice, osim sigurnosti sudionika u prometu, omogućena je lijepa i ugodna šetnja uz more, kako domaćeg stanovništva tako i gostiju!

Vaš LAG tim!

Pogledaj ostale odabrene projekte