Modernizacija i povećanje EVPG OPG Vuletić Ivan

Datum objave:
5.6.2023
Odabrani projekt proizišao iz:
II. natječaj LAG-a Škoji za TO 1.1.4 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
Modernizacija i povećanje EVPG OPG Vuletić Ivan
No items found.

Pojedine posjete lokacijama ulaganja naših korisnika jednostavno iskaču – neke zadivljujućom lokacijom, neke ljubaznošću domaćina, a neke posebnošću samog gospodarstva – ovaj projekt ističe se svim navedenim.

Poljoprivredno gospodarstvo obitelji Vuletić smješteno je na posebnoj lokaciji na Šolti s nimalo običnim pogledom preko mora na kopno i Brač,a obišli smo ga 1. lipnja 2023. godine u sklopu posjete lokaciji ulaganja prije isplate zadnje rate potpore. Bračni par Vuletić, Ivan i Željka, već godinama uspješno grade svoju priču na posjedu koji administrativno pripada Nečujmu, ali zapravo je mala priča za sebe, bez vidljivih susjeda i obližnjih naselja. Na imanju ove obitelji među kokošima, kozama i tovarima žive čak i 3 noja, a uz maslinik i miješano povrće sad je niknuo i nasad agruma.

Potporom dodijeljenom putem Natječaja LAG-a Škoji za TO 1.1.4 u iznosu tadašnjih 110.710,50 kuna (14.693,81 EUR), OPG Vuletić Ivan nabavio je električne škare, kosilicu, motornu pilu, drobilicu za grane, motokultivator s prikolicom i tresač za masline kako bi modernizirali i unaprijedili procese rada na gospodarstvu. Također, uređene su dvije parcele ukupne površine 1400 m2 na kojima su zasađeni limuni, mandarine i miješano povrće. Potporom je nabavljeno i 60 kokoši kako bi se povećali proizvodni kapaciteti gospodarstva.

Na poljoprivrednom gospodarstvu Ivanu i Željki pomažu i djeca, a o projektu kažu da im je njegova provedba značila utoliko što spomenuti troškovi teško da bi došli brzo na red bez ostvarene potpore. Pribavljena mehanizacija značajno im olakšava rad i u upotrebi je bila čak i prilikom naše posjete jer ne gubi se vrijeme uzalud kad treba kositi.

Obitelji Vuletić zahvaljujemo na gostoprimstvu i želimo im mnogo uspjeha u svim daljnjim pothvatima!

Pogledaj ostale odabrene projekte