GRAD VIS - Trg „Pod palme“ (Trg Eugena Kvaternika) Kut, Vis

Datum objave:
4.11.2022
Odabrani projekt proizišao iz:
Natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.1 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“
GRAD VIS - Trg „Pod palme“ (Trg Eugena Kvaternika) Kut, Vis
No items found.

Grad Vis se nalazi u velikom i prirodno zaštićenom zaljevu, uvala Svetog Jurja, na sjeveroistočnoj strani otoka Visa. Unutar zaljeva nalaze se i manja sidrišta na predjelima Kut i Stonca. I upravo je na Kutu, sredstvima odobrenim putem natječaja LAG-a Škoji za TO 2.1.1 završena rekonstrukcija Trga Eugena Kvaternika, zvanog Trg Pod palme. Kažu da je baš tih 14 palmi opjevala Daleka obala u svom istoimenom hitu.

Prije neko što je započeo zahvat uređenja, trg je bio prekriven popucalom i neravnom betonskom podlogom pa je, sukladno projektu, zahvat započeo upravo uklanjanjem te dotrajale podloge. Na njeno mjesto postavljena je čitavom površinom trga nova podloga sastavljena od kamenih ploča, uz izvedbu kamenog rubnika. Palme koje su se nalazile na trgu su i dalje tu, te je uređen prostor oko palmi. Za uređenje trga Gradu Visu odobrena je potpora u iznosu 518.875,00 kn.

Posjeta lokaciji ulaganja projekta Trg „Pod plame“ (Trg Eugena Kvaternika) Kut, Vis od strane zaposlenika LAG-a Škoji obavljena je 31.10.2022. te je utvrđeno da je ulaganje izvršeno na propisan način i da su radovi izvedeni sukladno prijavnoj dokumentaciji, što je ujedno bio i posljednji preduvjet za isplatu završne rate.

Čestitamo Gradu Visu na uspješnoj provedbi!

Pogledaj ostale odabrene projekte