GRAD STARI GRAD - Uređenje dječjeg igrališta u Dolu

Datum objave:
21.6.2022
Odabrani projekt proizišao iz:
Natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.1 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“
GRAD STARI GRAD - Uređenje dječjeg igrališta u Dolu
No items found.

Na središnjem dijelu otoka Hvara smješten je grad Stari Grad. Starom Gradu pripada i pet naselja, od kojih je jedno Dol u kojem živi oko 300 osoba. Stari Grad se 2019. prijavio na natječaj LAG-a Škoji T.O. 2.1.1 - Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, gdje je prijavljen projekt „Uređenje dječjeg igrališta u Dolu“.  Nedostatak društvene infrastrukture odnosno mjesta za sigurnu igru i druženje djece i mladih, bio je poticaj kojim se planiralo urediti dječje igralište. Lokalno stanovništvo, prije svega djeca dobili su dodatne zabavne sadržaje u mjestu čime se poboljšala kvaliteta života. Na igralištu su izvedeni zemljani i betonski radovi, te je igralište opremljeno sa: tornjem sa krovom, toboganom, skrivalicom i mostom; klackalicom na dvije opruge; njihalicom na jednoj opruzi; ljuljačkom; vrtuljkom; pješčanikom i penjalicom. Postavljanjem sprava povećan je prostor za igru najmlađih, a uz sprave postavljene su i tri klupe za odmor kako djece, tako i odraslih u pratnji.

 

Posjetom lokaciji obavljenoj 21.06.2022. utvrđeno je da je ulaganje izvršeno na propisan način, što je ujedno bio i posljednji preduvjet za isplatu završne rate.

Uvijek nas vesele uspješno završeni projekti koji će pojedincima i zajednici povećati kvalitetu života, a posebno ako se radi o djeci.  

Vaš LAG tim!

Pogledaj ostale odabrene projekte