BRDO-DOLINA d.o.o. - Modernizacija i unaprjeđenje poslovanja nabavkom mehanizacije i podizanje nasada maslina tvrtke Brdo-dolina d.o.o.

Datum objave:
23.5.2024
Odabrani projekt proizišao iz:
II. natječaj LAG-a Škoji za TO 1.1.4 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
BRDO-DOLINA d.o.o. - Modernizacija i unaprjeđenje poslovanja nabavkom mehanizacije i podizanje nasada maslina tvrtke Brdo-dolina d.o.o.
No items found.

Tvrtka Brdo-dolina d.o.o. osnovana je 2012. godine sa sjedištem u Visu. Bavi se, između ostalog, poljoprivrednom djelatnošću i upisana je u registar ekoloških proizvođača. Projektom je nabavljena nova vinogradarska i vinska oprema i nova mehanizacija koja će značajno unaprijediti proizvodnju vina i uzgoj grožđa, ali i modernizirati i poboljšati proizvodnju maslina i maslinovog ulja. Nabavljena je sljedeća oprema: pocinčani stupovi, pocinčano sidro, žica filar, držač stupića, muljača sa inox pumpom, mreža za prešu, vreća za prešanje taloga, filter za vino, 3 pocinčane palete, viličar ručni, rotacioni malčer, vibrokultivator (plug) i kotač za regulaciju dubine obrade. Uz to nositelj projekta očistio je i uredio teren veličine 1,1 ha, te posadio 100 komada sadnica maslina. Kao osobitu vrijednost ovog ulaganja ističemo brigu za očuvanost obilježja krajolika i suhozidne baštine o čemu se vodilo računa pri čišćenju terena. Ostvaren je cilj projekta, a to je modernizacija i unapređenje poslovanja, te povećanje ekonomske veličine.

Orijentacija tvrtke Brdo-dolina d.o.o. jeste proizvodnja kvalitetnih vina i visoko kvalitetnog maslinovog ulja za kojima lokalno tržište iskazuje ogroman interes naročito tijekom turističke sezone.

Nositelj projekta je u potpunosti proveo projekt prijavljen na II. natječaju LAG-a Škoji za provedbu tipa operacije 1.1.4 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" što je potvrdila i kontrola na terenu od strane zaposlenika LAG-a Škoji, te je isplaćen drugi dio zahtjeva za potporu.

Čestitamo!

Pogledaj ostale odabrene projekte