Donesene Odluke o dodjeli sredstava za 3 projekta IV. Natječaja LAG-a Škoji za TO 1.1.4

Datum objave:
19.2.2024
Kategorija:
Vijest
Donesene Odluke o dodjeli sredstava za 3 projekta IV. Natječaja LAG-a Škoji za TO 1.1.4
No items found.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) dana 06. veljače 2024. izdala je Odluke o dodjeli sredstava za 3 projekta odabrana putem četvrtog Natječaja LAG-a Škoji za tip operacije 1.1.4 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.  

Nakon administrativne kontrole na LAG razini, Upravni odbor LAG-a Škoji u prosincu 2023. godine izdao je Odluke o odabiru projekata te su projekti upućeni na administrativnu kontrolu Agenciji.

Za svaki projekt dodijeljena je potpora u iznosu od 15.000,00 EUR.

U nastavku donosimo popis nositelja projekata koji su zaprimili Odluke o dodjeli sredstava s kratkim opisom planiranog ulaganja:

OPG ELEZOVIĆ, NEVEN ELEZOVIĆ - Povećanje EVPG OPG Neven Elezović

Nositelj projekta planira urediti minimalno 5000 m2 terena na kojem je planirana sadnja 150 komada sadnica agruma, te planira urediti još 500 m2 terena za sadnju povrća, a sve u cilju povećanja poljoprivredne proizvodnje iskazano kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog rezultata. Ulaganjem bi se diverzificirala proizvodnja što bi dovelo do povećanja prinosa i prihoda.

OPG RADOVANOVIĆ SLAVKA - Ulaganje u razvoj malog poljoprivrednog gospodarstva - OPG Radovanović Slavka

Projektom OPG planira modernizirati i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu, te povećati produktivnost. Planirano je zastarjelu opremu zamijeniti novom, i to kupnjom: električnih škara – 2 komada, bačve s hlađenjem, motokultivatora, hidro preše za vino i punilice za vino. Uz to nositelj projekta planira krčiti i urediti dva poljoprivredna zemljišta, jedno postojeće, i dugo koje će kupiti vlastitim sredstvima, i na njima posaditi vinovu lozu.  

OPG TINA – Kupnja zemljišta i podizanje novih nasada

Nositelj projekta planira putem projekta kupiti poljoprivredno zemljište veličine 2000 m2. Zemljište bi se uredilo i posadili bi se novi nasadi: masline, artičoke i ruže. Projektom je planiranja kupnja motorne samohodne kosilice i motorne prskalice, čime bi se modernizirala poljoprivredna proizvodnja i ubrzali procesi rada.

Čestitamo svim nositeljima!

Pogledaj ostale vijesti