PODUZETNIŠTVO U KULTURI

24.03.2014 Korisno

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za program „Poduzetništvo u kulturi“ za 2014. godinu.

 .

Cilj programa “Poduzetništvo u kulturi” je jačanje kapaciteta kreativnih/kulturnih industrija i poduzetništva u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva te kulturne proizvodnje.

.

Uključuje poduzetnike usmjerene na ulaganja potrebna za širenje na nova tržišta, stvaranje novih proizvoda, novih potrošača i novih tehnologija s ciljem uvećavanja vrijednosti – orijentirane na zapošljavanje, rast i razvoj.

.

Ministarstvo kulture je za provedbu Javnog poziva za programe poduzetništva u kulturi za 2014. godinu u proračunu osiguralo ukupno 1,9 mil. kuna. Potpore se odobravaju u visini do 85 posto prihvatljivih troškova predloženog projekta. Najniža pojedinačna potpora iznosi 20.000,00 kuna, a najviša 100.000,00 kuna.

.

Bespovratna sredstva odobravaju se kao potpore male vrijednosti, a pravo prijave imaju subjekti malog gospodarstva kojima je pretežita/glavna djelatnost, prema Odluci o nacionalnoj kvalifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007., određena za obavljanje djelatnosti: knjige i nakladništva te izvedbenih i vizualnih (likovnih) umjetnosti.

.

Donosimo Vam:                                                                                      

Obrazac proračuna

Program poziva

 .

Cjeloviti tekst poziva i dokumentacija dostupni su na stranicama

Ministarstva kulture :

 .

www.min-kulture.hr/default.aspx?id=10168


Nema komentara

Nema komentara zasada


Ostavi komentar